Ingrediencie
4 zemiaky
1 strúčik cesnaku
150 gramov húb
80 gramov kyslej smotany
kôpor
40 gramov masla
soľ
1 strúčik cesnaku
150 gramov húb
80 gramov kyslej smotany
kôpor
40 gramov masla
soľ
Postup
Polovicu zemiakov očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zalejeme horúcou vodou. Pridáme strúčik cesnaku a paríme v parnej rúre 20 minúť na 100 stupňov. Po naparení poriadne rozmixujeme.
Druhú časť zemiakov a huby nakrájame na drobné kocky. Pridáme maslo, soľ a paríme spolu 10 minút. Obe naparené zmesi spolu spojíme a dochutíme soľou. Na záver zjemníme kyslou smotanou a posypeme čerstvým kôprom.
Parná rúra Miele DG 6010: Jeseň chutne, zdravo a hravo