Kuchyňa

Hubová krémová polievka so zemiakmi a smotanou

Hubová krémová polievka so zemiakmi a smotanou Počet fotiek v galérii: 1
Ingrediencie
4 zemiaky
1 strúčik cesnaku
150 gramov húb
80 gramov kyslej smotany
kôpor
40 gramov masla
soľ

 

Postup

Polovicu zemiakov očistíme a nakrájame na tenké plátky. Zalejeme horúcou vodou. Pridáme strúčik cesnaku a paríme v parnej rúre 20 minúť na 100 stupňov. Po naparení poriadne rozmixujeme.
Druhú časť zemiakov a huby nakrájame na drobné kocky. Pridáme maslo, soľ a paríme spolu 10 minút. Obe naparené zmesi spolu spojíme a dochutíme soľou. Na záver zjemníme kyslou smotanou a posypeme čerstvým kôprom.

Parná rúra Miele DG 6010: Jeseň chutne, zdravo a hravo

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...