Lifestyle

Adrenalínový večer zakázaných chutí: Forbidden Taste prvýkrát na Slovensku

Adrenalínový večer zakázaných chutí: Forbidden Taste prvýkrát na Slovensku Počet fotiek v galérii: 13

Presne pred dvomi týždňami v pondelok na pravé poludnie, dostalo 36 hostí sms s indíciou "Forbidden time & place: 19:00, zástávka “Pri Starom letisku”. Na (kruhový) tréning Vás navedie (kruhový) objazd." 

O sedem hodín neskôr ich tajný pán s červenou kockou v ruke, v strede kruhového objazdu posiela smerom k ďalšej červenej kocke. Oveľa väčšej. Lokalitou pre prvý slovenský Forbidden Taste večer sa totiž stala (červená) tréningová hala pre extrémne športy Hangair, ktorá onedlho otvorí brány pre verejnosť.

Pop-up reštaurácia Forbidden Taste prináša zaujímavých šéfkuchárov na miesta, kde nie je bežné večerať. Hostia netušia, kde sa večera koná, čo sa bude diať a čo sa bude servírovať. V Prahe organizujú tieto večere zahalené prekvapením už piaty rok. Na Slovensku zorganizovali premierovú večeru v pondelok 26.6.21017.

Večer patril adrenalínu a trom hlavným šéfkuchárom, ktorí viedli Forbidden Taste večer s názvom “On the Move”. Z Prahy dorazil Petr Heneš, ktorý je hlavným šéfkuchárom Forbidden Taste, ale aj projektu Perlová Voda. Martin Záhumenský, ktorého možete poznať (aj) ako porotcu Masterchef, dorazil z Toskánska, kde momentálne pôsobí v projektoch Pappa Mia a Sí, Toskánsko. Najbližšie to mal Lukáš Hesko, ktorý stál za vznikom bratislavského Fachu a aktuálne je čerstvým nositeľom titulu Šéfkuchár roka 2017.

Všetci traja šéfkuchári pripravili "tréning" pre chuťové bunky. O pitný režim sa postarali mixológovia a kreatívci Herbert Sirupy, ktorí ku každému chodu napárovali ten správny drink. Nechýbala adrenalínová exhibícia športovcov, ktorý sa už nemôžu dočkať otvorenia Hangair akadémie. Táto tréningová hala pre extrémne športy sa stala pop-up miestom, kde si hostia mohli vychutnať, všetko, čo mali “predpísané” vo svojich tréningových plánoch. O zvukové tóny sa postaralo trio Ochepovsky - Yakovlev - Šoltis.

Ako to pri verejných pop-upoch Forbidden Taste býva zvykom, celý projekt je dobročinný a zisk z večere poputuje ľuďom, pre ktorých sú kvalitné potraviny “Zakázanou chuťou”.

Ak aj vy si myslíte, že reštaurácie sú nuda achcete vedieť viac o pop-up reštaurácii Forbidden Taste čítajte viac v  inšpiratívnom rozhovore s Ivon Hrnčiarovou z "Forbidden Taste rodiny".

Podobné články

Lifestyle

Kaliforňan: Bratislavské ikonické misky

Zdroj: Kalifornan

S myšlienkou otvoriť si vlastnú prevádzku v gastrobiznise sa Šimon Smrtič pohrával už dlho. Príprava...

Lifestyle

Celulitída je pekná otrava. Otravuje život aj štíhlym ženám

Zdroj: Sarah Sarkozy

Na prípravu našej postavičky do leta stále nie je neskoro. Ak vás trápi škaredá "pomarančová" pokožk...