Lifestyle / Kuchyňa

Bezlepkové tekvicové muffiny

Bezlepkové tekvicové muffiny Počet fotiek v galérii: 1

Ingrediencie (na 12 ks)
1 malá tekvica Hokkaido
1 väčšie jablko (olúpané a zbavené jadierok)
1 hrnček mandlí
2 hrnčeky vlašských orechov
2 vajcia
1/4 hrnčeka mletých lanových semienok
1/2 hrnčeka rastlinného mlieka
med (podľa chuti)
1/4 hrnčeka rozpusteného kokosového oleje + na vymazanie
1 lyžička kurkumy
2 lyžičky škorice
2 lyžičky prášku do pečiva
štipka soli
 
Postup

1. Tekvicu rozkrojte, vykrojte vnútro aj so semiačkami a nakrájajte ju na väčšie kúsky. Tekvicu nemusíte lúpať. Kúsky tekvice rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a pečte ich v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 30 minút do zmäknutia. Upečenú tekvicu nechajte vychladnúť, vhoďte ju do mixéru spoločne s nakrájaným jablkom a všetko rozmixujte dohladka.
2. Mandle a vlašské orechy rozmixujte je na jemno.
3. Vo veľkej miske zmiešajte tekvicové pyré, rozmixované orechy a pridajte ostatné suroviny.
4. Všetko premiešajte a lyžicou naplňte vymazanú formu na muffiny. Pečte v rúre vyhriatej na 160 stupňov cca 50 minút.

Recept pripravila Michaela Šupáková z blogu „Cooking with Šůša“ pre blog.kitchenaid.cz.

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...