Lifestyle / Kuchyňa

Rebarborový koláč potešenie zo záhradky

Rebarborový koláč potešenie zo záhradky Počet fotiek v galérii: 1

 

Náročnosť: stredná náročnosť
Vystačí na: asi 12 porcií
Doba prípravy: asi 50 minút
Doba pečenia: asi 20 + 20 minút

 

Ingrediencie
Na cesto:
60 g strúhaného kokosu
300 g rebarbory
250 g hladkej múky
20 g preosiateho kakaa
½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
štipka soli
150 g zmäknutého masla alebo margarínu
3 vajcia
4 PL mlieka
 
Na náplň:
150 g kyslej smotany
2 vajcia
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
40 g strúhaného kokosu
 
Na ozdobenie:
250 g očistených jahôd
2 zarovnané PL jahodového džemu
2 PL vody
 
Ešte potrebujeme:
tortovú formu (priemer 26 cm)
elektrický ručný šľahač

 

Postup

1. Na prípravu cesta opražíme kokos na panvici bez tuku a necháme ho na tanieri vychladnúť. Rebarboru očistíme a nakrájame na kúsky (asi 2 cm).

2. V mise zmiešame múku s opraženým kokosom, kakaom, kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a mlieko a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Opatrne vmiešame rebarboru. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a predpečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
Doba pečenia: asi 20 minút

 

3. Na prípravu náplne metličkou v mise vymiešame kyslú smotanu s vajcami a vanilkovým cukrom dohladka a nanesieme na predpečený koláč. Po okrajoch posypeme kokosom a pečieme pri teplote uvedenej v bode 2.

4. Koláč necháme vo forme vychladnúť.

5. Na ozdobenie jahody nakrájame na plátky a poukladáme do stredu koláča. V kastróliku prevaríme džem s vodou a nalejeme na jahody.

 

Podobné články

Lifestyle / Kuchyňa

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Precestujte Áziu z pohodlia svojej kuchyne

Ázijská kuchyňa – nazvať ju čínskou by bolo urážkou jej rozmanitosti. Pod pojem ázijská totiž môžeme...